Kredi haberleri ve güncel gelişmeler

Gündem

1.20 Faizli Konut Kredisi Ne Zaman Çıkacak? Başvuru Detayları!

İlk evim düşük faizli konut kredisi kampanyası detayları merak konusu oldu. 1.20 faizli konut kredisi gelişmeleri ilk kez ev alacaklar tarafından araştırılıyor. Gelin hep birlikte haberin detaylarını inceleyelim.

Faiz ve Vade Ne Kadar?

Daha önceki kampanyalara göre kredi vade oranında da artış bekleniyor. Özellikle kalıcı mortgage denilen ve 120 ay dışında 15 yıl yani 180 aya kadar bir vadelendirme fırsatı mümkün olabilir. Tam bir bilgi açıklanmasa bile 1.20-1.50 aylık faiz oranı seviyelerinde bir kampanya olabilir.

Başvuru Detayları

Taşınmazı alacağı şehirde yakın zamanda (son 1 yılda) konut satmamış olmak, hisseli bir konuta sahip olsa da hisse oranının yüzde 50’den fazla olmaması gibi kriterler olabilir. İlk defa konut alacak kişiler için belli bir süredir o şehirde bulunma şartı da gerekebilir. Satın alınan konutta belki belli bir süre oturma şartı da farklı bir düzenleme olarak karşımıza çıkabilir. Bu sayede özellikle gerek kentsel dönüşüm gerek sınırlı arz ile yükselmeye devam eden konut kiraları satışla bir nebze daha olsun gevşeyebilir.

Kredi Ne Zaman Çıkacak?

BDDK haftalık raporlarında konut kredisi hacminde önemli derecede düşüş olduğu gözüküyor. Toplam konut kredisi hacmi 445 milyar TL seviyesine kadar düştü. Bu sebeple düşük faizli konut kredisi çıkması büyük ihtimal doğrultusunda ama çıkacağı tarih için herhangi bir bilgi verilmedi.

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir