Kredi haberleri ve güncel gelişmeler

Genel

Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) Kredi Açıklaması!

IMF Başkanı Kristalina Georgieva ile Uluslararası Para ve Finans Komitesine (IMFC) başkanlık eden İspanya Ekonomi ve Dijitalleşme Bakanı Nadia Calvino, Fas’ın Marakeş kentindeki IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları kapsamında basın toplantısı yaptı.

Dünya Gazetesi’nde yer alan habere göre, Nadia Calvino basın toplantısında, üyeler arasında IMF’de kotaların artırılması yoluyla finansman seviyelerinin yükseltilmesine ilişkin temel olarak anlaşmaya varıldığını açıklandı.

İsrail- Filistin Olayı Piyasaları Etkileyecek Mi?

Kota artışının koşullarına ilişkin bilgi vermeyen Calvino, söz konusu artışın IMF’nin küresel finansal istikrarı korumasını sağlayacağını vurguladı.

Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) Kredi Açıklaması!

IMF Başkanı Kristalina Georgieva da İsrail-Filistin çatışmasının küresel ekonomi için bir başka belirsizlik kaynağı olduğunu söyleyerek çatışmanın küresel ekonomi üzerindeki etkisini ölçmek için henüz çok erken olduğunu bildirdi.

Kotaların artırılmasından sonra IMF’nin üyelerinin oy haklarının değiştirilmesinin ‘bir sonraki adım’ olması konusunda anlaştıklarını bildiren Georgieva, bunun için net bir plan olması konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Georgieva, kota artırımının, Covid-19 salgını gibi ‘başka bir ekonomik şokla karşı karşıya kalınması durumunda IMF’yi harekete geçmesi için finansal açıdan güçlü kılacağını’ açıkladı. IMF Başkanı Kristalina Georgieva, yazılı açıklamasında ise Yoksulluğu Azaltma ve Büyüme Vakıf Fonunun (PRGT) 3 milyar dolar artırılması hedefine ulaşıldığını söyledi.

30 Ülke Kredi Kullandı

Düşük gelirli ülkelerin imtiyazlı koşullarda kullandıkları PRGT kredilerinin, Covid-19 salgınından beri beş kat artarak 30 milyar dolara çıktığını belirten Georgieva, yaklaşık 30 ülkenin kredileri kullandığını söyledi

Ülke ekonomisinin büyüklüğüne göre ayarlanan IMF kotaları, bir ülkenin IMF’ye ne kadar fon sağlaması gerektiğini, oy gücünü ve alabileceği azami kredi miktarını belirliyor. Kota artışında anlaşma sağlanmasıyla IMF üyelerinin ekonomik ağırlığını daha iyi yansıtacak şekilde gelecekte oy haklarının da güncellenmesi bekleniyor.

Etiketler:

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir